WhatsApp en opslag berichten nl

Door xnpu op zondag 23 februari 2014 01:41 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 5.036

De laatste paar dagen lijkt er een aardige WhatsApp vs Telegram discussie op gang te komen. Het is nog niet zo erg als Android vs iOS, maar het begint wel serieuze vormen aan te nemen.

Een ding wat me daarbij opviel was het commentaar van Mayum, die ons eraan herinnert dat foto's en videos doorgestuurd kunnen worden op WhatsApp zonder dat je deze opnieuw hoeft te uploaden.

Link: WhatsappHack in 'nieuws: WhatsApp en Telegram kampen met storingen door ddos en onverwachte groei'

Dat terwijl er door voorstanders van WhatsApp overal op gewezen wordt dat WhatsApp toch vooral niks opslaat. Ook in allerlei mainstream media.

Link: http://www.reuters.com/ar...hat-idUSBREA1K06B20140221

De WhatsApp privacy policy er maar eens bijgepakt:

The contents of messages that have been delivered by the WhatsApp Service are not copied, kept or archived by WhatsApp in the normal course of business.

Ik maak hieruit op dat ze beloven de berichten niet te kopieren, bewaren of archiveren. Ze slaan dus niet op om het "opslaan". Opslaan om functionele redenen, of "cachen", zal dus gewoon kunnen.

Maar ja, hoe zit het hier dan mee:

Once a message has been delivered, it no longer resides on our servers.

Hoe kan het doorsturen van die videos dan werken op de manier dat het nu doet? Is een "video" iets anders dan een "message"? Dat zou nogal wat gevolgen hebben. Staat de video niet op "our servers" maar die op die van een 3rd-party? Zo ja, wat mag die er dan nog meer mee doen?

Je snapt het, ik snap het niet.

Even terugspoelen in de privacy policy:

The contents of messages that have been delivered by the WhatsApp Service are not copied, kept or archived by WhatsApp in the normal course of business.

Misschien moet ik dit letterlijker interpreteren. Elke bericht is in eerste instantie een niet-delivered bericht. Voordat ze het afleveren zouden ze het bericht dus wel mogen kopieren, bewaren en archiveren. Als ze het daarna pas afleveren houden ze zich nog altijd netjes aan hun belofte.

Maar goed. Ik kom er dus zelf niet uit.

Wie kan mij uitleggen hoe het doorsturen van videos kan werken op de manier dat het nu doet zonder dat de privacy policy daarbij onderuit gehaald wordt?